|
Ochutnali ste už líčka z morského čerta?
Nielen hovädzími líčkami je človek živý, a čo tak líčka z morskej ryby, to je iná pieseň! Líčka z čerta môžu byť veľké ako celá dlaň, a to kvôli veľmi širokej hlave čerta morského, ktorý dorastá do dĺžky až dvoch metrov. Ľudia často považujú čerta za najškaredšiu rybu morí a oceánov, nedajte sa však jeho vzhľadom odradiť. Medzi gurmánmi je podávaný ako špecialita, jeho mäso je totiž neuveriteľne jemné a zároveň pevné, chuťovo prirovnateľné k homárovi. Nuž, presvedčte sa sami.
Napríklad pri úprave na rímsky spôsob, kde hrá prvé husle parmská šunka a šalvia. Recept na „Saltimbocca alla Romana" s morským čertom nájdete tu.
|
12 august
|
|
|
|
|
|